Általános német nyelvvizsgák Magyarországon (2012.08.22)

Hírek

Kedves Nyelvtanulók, Nyelvvizsgára készülők!

Sokszor kérdezitek, melyik akkreditált német nyelvvizsgát kellene választanotok (pl. diplomához), és hol tudtok ezeknek utánanézni. Íme, összegyűjtöttem Nektek az aktuálisan elfogadott – akkreditált, kétnyelvű – német nyelvvizsgákat (jelenleg összesen 5-féléből választhattok).

Ha később külföldre szeretnétek menni, akkor az egy plusz szempont, ezek közül Európában csak az Euro nyelvvizsgát ismerik a munkáltatók. Igaz ott nem annyira a papír számít…

Mivel mindenkinek más az erőssége, így érdemes – ha bizonytalanok vagytok, legkésőbb kb. a nyelvvizsgára felkészülés felénél –  a különböző német nyelvvizsgák mintafeladatsorát megoldva azt választani, amelyik a legjobban ment.

Sok sikert kívánok a választásotokhoz!

Györgyi

(A “nem akkreditált” nyelvvizsgákról: más, Magyarországon is megszerezhető nyelvvizsga esetében – pl. TELC – a nyelvvizsga általános eljárásban honosítható, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központhoz beadott kérelemmel. A honosítási eljárást – díjakat, stb. – a 26/2000. OM rendelet hatályban levő melléklete szabályozza. De legjobb, ha ezekről a nyelvvizsgáztató helyen is érdeklődtök.)

Általános német nyelvvizsgák:

BME Nyelvvizsgaközpont »
(BME NYELVVIZSGÁK, általános nyelvvizsga)

ELTE Idegennyelvi Továbbképzõ Központ »
(ITK ORIGO)

Euro Nyelvvizsga Központ »
(Euro)

KJF Nyelvvizsgaközpont »
(társalKODÓ)

Pannon Egyetem Nyelvvizsga Központ »
(Pannon)