Német szótanító

Szótanító

Német szótanító: a német szavak tanulása mától gyerekjáték

Német szavak, kifejezések, német alapszókincs megtanulásához a tanulási technikák, trükkök mellett hasznos segítség az okostelefonra fejlesztett szótanító programunk (magyar-német, német-magyar), mely nálunk az online német nyelvtanfolyamok, Skype nyelvórákon történő német nyelvtanulás fontos kiegészítője. Az app a német szavakat hangosan kiejti. Online német tanfolyamainkon azokat szövegkörnyezetben – példamondatokban, párbeszédekben, összefüggő szövegekben -, mutatjuk be és feladatokkal egészítjük ki. Szótanító-csomagjainkra külön is előfizethetsz hamarosan.

Szótanító kurzus: Német alapszókincs kezdőknek 1.

A tanfolyam a leggyakrabban használt német alapszavak, kifejezések gyűjteménye, ami a mindennapok során lehet majd hasznodra. A szavakkal rövid mondatokat is képeztünk Neked, hogy lásd “működés közben” őket. Gyakran tapasztalod majd, hogy én (ich) vagy ő, az (er/sie/es) lesz a mondat alanya – ennek is tudományos háttere van; így könnyebb megjegyezni 🙂

Jelenleg Skypos nyelvoktatásnál használjuk Szótanító csomagjainkat kezdő, újrakezdő szinten, valamint az üzleti német nyelvtanfolyam, valamint pénzügyi német tanfolyamunk szókincsének elsajátításához.

A szavakat a mi tapasztalataink alapján érdemes szövegkörnyezettel együtt, kifejezésekben megtanulni, mert gyorsabban fogsz tudni átállni így a “németes” gondolkodásra, aminek következtében gyorsabban fogsz tudni mondatokat alkotni. Ezt csak az tudja értékelni, aki külföldön próbálta már összerakni helyesen a mondatot, miközben anyanyelvű beszélgetőpartnere (mondjuk a pénztáros) várakozással telve nézett rá. Sajnos ez a nyelv sokszor tükörfordításban, szó szerinti fordításban teljesen értelmetlen, ezért egyszerűbb, ha már a német tanulás elején is ezt a módszert követed.

Tipp: Ha szavakat tanulsz, mindig képezz a nehezebben megjegyezhető szavakkal mondatokat!

A Szótanítóval először csak a szavakat hallgasd, és – ha épp nem a metrón ülsz -, hangosan ismételd utána. Ez is fontos lépése a tanulásnak.

Érdemes hallás után is gyakorolni a szavakat, mert sokszor nem azt halljuk, amit mondanak. Mi ennek a gyakorlására diktálásos feladatokat szoktunk bevetni.

Hasznos még, amikor összefüggő szövegbe rejtjük el a megtanult szavakat, és a teljes szöveg lényegét kell magyarul megértened. (Figyelem, nem kell minden egyes szót értened, ne is koncentrálj erre!)

 

Kezdő német


Gazdasági német


Ha érdekel, olvasd el egy rövid cikkünket a német szavak tanulásáról: Az arc részei