Eredményes nyelvtanulás

Eredményes nyelvtanulás a sikeres karrier záloga (videó)

A sikeres és eredményes nyelvtanulás nehéz, rögös és hosszadalmas út. Azonban megéri a fáradtságot, hiszen Magyarországon még mindig nagyon kevesen beszélnek jó, vagy pláne magas színvonalon akár egy nyelvet is.

A nyelvtanulás egyértelmű haszna, hogy

  • a nyelvtudás versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon
  • lehetőséget teremt a külföldi munkavállalásra is
  • És persze eredményes nyelvtanulás nélkül a diplomát sem adják ki manapság
  • Ha ezeken már túl vagy és a karriered építésén fáradozol, akkor pedig az idegen nyelven elérhető információk segíthetik szárnyalásodat

Tanulóink többsége – eredményes nyelvtanulás híján -, már kint jött rá, hogy az itthoni ígéretekkel ellentétben boldogulni külföldön jó nyelvtudással tud. Minőségi munkát, jó fizetést, a kiszolgáltatottság elkerülését csak így érheti el. Bizony a sok éves német tanulás sem garancia, ha rossz módszerekkel tanulsz.

Amikor munkahelyeden több magyar munkavállaló közül csak egyvalaki beszél németül, akkor a vezető a többiekkel már nem fog kommunikálni, és a feladatok elosztása ezen a személyen fog múlni, ami számos kellemetlen helyzet forrása lehet.

Sokak számára pedig gyermek mellett a mindennapi ügyintézés, a gyerekekkel kapcsolatos teendők okoznak problémát megfelelő nyelvtudás hiányában. Hiszen idegen nyelven kellene kommunikálni a tanító nénivel, németül kellene néhány soros e-mailt írni az óvodának, ha beteg a gyerek, és így tovább.

A nyelvtanulás örömteli, ámde nehéz útját be kell járnia mindazoknak, akik akár csak pár évet is kint töltenek külföldön, vagy idehaza próbálnak német cégeknél előrébb jutni.

A munkaközvetítők ugyan hivatalból elmondják, hogy még az idősek melletti házvezetői (értsd főzés, bevásárlás, takarítás), vagy épp a mosogatói álláshoz is kell “valamennyi” német nyelvtudás, és itt-ott több kevesebb sikerrel anyagokat is összeállítanak segítségképpen, de igazából ők a minél nagyobb jutalék megszerzésében érdekeltek, így akkor is kiküldenek a munkára, ha nem megy annyira a német. A jó hír azonban az, hogy mélyvízben már sokan megtanultak úszni, mert a kényszer kitűnő múzsa 🙂

Nos, a videóban hallható 19 nyelv megtanulása azért nem mindannyiunk útja, hiszen egy átlagember számára elegendő, ha egy-két, jól megválasztott nyelv elsajátítását tűzi ki célul. Ezt sokszor munka mellett, felnőtt korban kell elérnünk, sőt jó néhányan 40-50 éves kor fölött vágnak bele – fegyelmezettségük, tudatosságuk miatt – nagy sikerrel a nyelvtanulásba, viszont tudnunk kell, hogy hogyan álljunk neki újra a tanulásnak. Tanulási tippek

Eredményes nyelvtanulás

– a fiú, aki sok nyelven beszél… (a magyar 0:57 -nél kezdődik)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.